nieuws

Nog maar weinig groene bedrijfsdaken

Geen categorie

Nederlandse gemeenten zien de mogelijkheden voor de aanleg van groene daken op bedrijfspanden over het hoofd. Dat concludeert Branchevereniging VHG na een telefonisch onderzoek onder tien gemeenten.

Nog maar weinig groene bedrijfsdaken

De aard van de subsidieregelingen voor groene daken is in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Nijmegen, Apeldoorn, Delft, Leeuwarden en Nieuwegein vrijwel gelijk: men krijgt een bijdrage per vierkante meter gerealiseerd groen dak. De hoogte van de bijdrage varieert echter van 5 tot 50 euro en er zijn grote verschillen in het aantal gerealiseerde daken. Groningen is koploper met 95 projecten. Rotterdam, Den Haag en Amsterdam volgen met 53, 33 en 20 projecten. Leeuwarden heeft nog maar één groen dak gesubsidieerd.

Zakelijke daken

De groene daken bevinden zich vooral in het particuliere segment. En dat terwijl er in het zakelijke segment meer daken worden gebouwd. VHG-directeur Egbert Roozen roept gemeenten dan ook op stimuleringsmaatregelen meer onder de aandacht te brengen van zakelijke doelgroepen.

 

Reageer op dit artikel