nieuws

Kinetische kunst op parkeergarage

Geen categorie

Design studio Urban Art Projects (UAP) en kunstenaar Ned Kahn gaan de acht verdiepingen tellende parkeergarage van de nieuwe terminal van Brisbane Airport (Australië) converteren naar een kinetisch kunstproject.

Kinetische kunst op parkeergarage

 

 

 

 

 

Kahn is internationaal bekend geworden met zijn kunstwerken die gebruik maken van natuurlijke elementen zoals wind en licht. Hij leidt het team dat de 5000 m² grote kinetische gevel gaat creëren.

 

Van buitenaf lijkt de gevel straks te rimpelen onder invloed van de wind die langs 250.000 aluminium panelen strijkt. Binnen worden patronen van licht en schaduw geprojecteerd op de muren en de vloer.

De parkeergarage is onderdeel van een upgrade van de terminal voor binnenlandse vluchten en biedt 5300 overdekte parkeerplaatsen in negen niveaus. De parkeergarage en de kunstgevel worden geopend in 2011.

 

Reageer op dit artikel