nieuws

KCAP presenteert plannen Perm, Rusland

Geen categorie

KCAP Architects & Planners presenteerde gisteren tijdens de opening van de Archituur Biënnale van Moskou het strategisch masterplan voor de Russische stad Perm. Het project heeft een centrale rol in het thematische kader van dit jaar: ‘de modernisering van de stad’.

KCAP presenteert plannen Perm, Rusland

 

 

 

 

Het 1 miljoen inwoners tellende Perm is een grote industriële stad aan de rivier de Kama. Het ligt ten westen van de Oeral en ongeveer 1400 kilometer ten oosten van Moskou. KCAP is in 2008 aangesteld om binnen een internationaal en multidisciplinair masterplan team leiding te geven aan de realisatie van het masterplan voor de toekomstige ontwikkeling van de stad. Het plan stelt essentiële ruimtelijke voorwaarden, mogelijkheden voor ontwikkeling, beperkingen en wenselijke eigenschappen voor de stad over een periode van 30, 40 of 50 jaar.

KCAP masterplan Perm, Rusland

Volgens Markus Appenzeller, directeur internationale projecten KCAP, is een strategisch masterplan geen vast ontwerp dat geheel in gebouwde vorm wordt gerealiseerd. Het plan is bedoeld als een set van richtlijnen voor de stadsbestuurders en andere betrokken partijen.

KCAP masterplan Perm, Rusland

Volgens Kees Christiaanse, oprichter en partner van KCAP worden in het plan oplossingen geboden binnen de context van steden die zijn beïnvloed door socialistische planning. Het plan moetPerm helpen kwaliteit te bieden aan huidige en toekomstige inwoners.

Reageer op dit artikel