nieuws

Inschrijving Jaap Bakema Fellowship

Geen categorie

Tot 15 oktober 2010 kan worden ingeschreven voor de Bakema Fellowship 2010/2011. De fellowship is een beurs, groot 10.000 euro voor (ontwerpend) onderzoek op het snijvlak van architectuur, techniek en samenleving.

Inschrijving Jaap Bakema Fellowship

 

 

 

 

De inzendingen moeten voldoen aan de te verwachten betekenis van het onderzoek voor de ontwikkeling en het begrip van de hedendaagse architectuur en gebouwde omgeving. Van de voorstellen wordt verder verwacht dat het te verrichten onderzoek binnen jaar kan worden gepresenteerd of dat het een reeds lopend onderzoek is dat binnen een jaar kan worden afgerond.

J.B. Bakema (1941-1981) is een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse architecten. Bakema is – door zijn brede interesse voor architectuur (van stoel tot stad), zijn overtuiging van de maatschappelijke betekenis van de architectuur en stedebouw, en zijn internationale orientatie – de inspiratiebron voor deze fellowship.
Aanmelden kan via www.nai.nl/jbf

Reageer op dit artikel