nieuws

Uitslag gebouwen enquête Groningen

Geen categorie

Cultuurpand Het Paleis in het Ebbingekwartier van DAAD Architecten en de woningen op de Eimerslocatie in Hoornsemeer van Zofa zijn de winnaar van de Grote Gebouwen enquête in Groningen.

Uitslag gebouwen enquête Groningen

 

 

 

 

De prijs van de vakjury ging naar het complex van woningen op de Eimerslocatie op de eerste plaats omdat volgens hen de architect samen met de bewoners erin geslaagd is tot een optimistisch en opmonterend ontwerp te komen dat tot in elk detail is doordacht en uitgewerkt. Op twee kwam voor de jury de nieuwe Faculteit Levenswetenschappen door Rudy Uytenhaak Architectenbureau.

Publiekslieveling: Het Paleis door DAAD Architecten

Publieksprijs

Meer dan 2000 mensen vormden dit jaar de publieksjury van de enquete en spraken zich uit op internet. Ongeveer een derde van de stemmen ging naar Het Paleis door DAAD Architecten, daarmee verzekerd van een glansrijke overwinning. Op nummer twee, volgens het Groninger publiek, stonden de woningen aan de Eimerslocatie door Zofa, die 20% van de stemmen veroverden. Op drie met 13% van de stemmen het nieuwe gebouw van Montessorischool De Dijk door Drost + van Veen architecten.

Over de derde prijs verschilden vak- en publieksjury niet van mening, ook de vakjury gaf deze aan Montessorischool De Dijk.

Reageer op dit artikel