nieuws

BouwKennis : CBS te negatief over woningbouw

Geen categorie

Uit cijfers van het CBS blijkt dat er in het eerste kwartaal van 2010 slechts 7.000 woningen gereedkwamen. Dit is een daling van 44% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009. BouwKennis verwacht niet dat het eerste kwartaal tekenend zal zijn voor de rest van 2010.

BouwKennis : CBS te negatief over woningbouw

Zo heeft de vorst in het eerste kwartaal volgens de leverancier van marktinformatie een zeer negatieve rol gespeeld. Ook het Besluit Locatiegebonden Subsidie (BLS) lijkt zich nog even te roeren. Hoewel de woningnieuwbouwmarkt de komende jaren zeker door de crisis wordt geraakt, is deze klap volgens BouwKennis echter minder hard dan de kwartaalcijfers doen vermoeden.

Zo zijn er opvallend veel overeenkomsten met het eerste kwartaal van 2003 en zijn de lage cijfers ook beïnvloed door het grote aantal gereedmeldingen in 2009. BouwKennis verwacht dan ook dat er over het hele jaar 62.000 woningen zullen worden opgeleverd.

 

Reageer op dit artikel