nieuws

Nationaal Glasmuseum Leerdam uitgebreid en verbouwd

Geen categorie

Binnenkort wordt in Leerdam het Nationaal Glasmuseum geopend. Peter van Assche van bureau SLA uit Amsterdam maakte het ontwerp voor de huisvesting. Tot 2007 huisde het museum in een oude villa, gebouwd als woonhuis voor Cochius, de grondlegger van het Leerdamse glas. Door de aanschaf van de naastgelegen villa kon het museum uitbreiden.

Nationaal Glasmuseum Leerdam uitgebreid en verbouwd

 

 

Bureau SLA maakte beide villa’s volledig toegankelijk door vier translucente loopbruggen tussen de villa’s te plaatsen. De buitenzijde hiervan zijn rondom omkleed met grijs gemoffeld strekmetaal van aluminium. De loopbruggen herbergen eveneens het depot van het museum. Er is geen verschil tussen dak, gevel en onderzijde.

De zalen in de villa’s van het Glasmuseum worden ingericht met wisselende tentoonstellingen. Het ontwerp van de vitrines en het meubilair is van Piet Hein Eek.

Reageer op dit artikel