nieuws

The Archigram archival project

Geen categorie

In samenwerking met de leden en erfgenamen van de architectengroep Archigram heeft de universiteit van Westminster een uniek online archief aangelegd.

The Archigram archival project

Onder de hoofdingangen ‘projects’, ‘magazines’, ‘shows’ en ‘people’ vindt de bezoeker al het materiaal dat ooit voor een publicatie of een presentatie is gemaakt door de Britse avant-gardegroep, maar ook veel onbekende schetsen. De kwaliteit en volledigheid maken het archief een uitstekende bron voor onderzoekers, maar ook liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Een initiatief dat navolging verdient.

Drive-in Housing

Drive-in Housing is een voorbeeld van een project à la Archigram: een zeer goed uitgewerkte doorlopende speculatieve verkenning van het mogelijk gebruik van de auto als mobiel onderdeel van een aanpasbaar woningsysteem, bestaande uit auto’s, drive-in gebouwen en diensten.

 

Reageer op dit artikel