nieuws

Zintuig Cocktail

Geen categorie

Architectenbureau Casanova+Hernandez heeft een experimentele landschapsinterventie ontworpen die de vijf zintuigen prikkelt, tegelijk en afzonderlijk. De Zintuig Cocktail is één van de tien winnaars van het Appeltern Tuinenfestival en is geselecteerd voor realisatie. De bouw is vandaag begonnen; de opening is op 17 april 2010.

Zintuig Cocktail

De tuin heeft horizontale en verticale delen en groene plafonds.

 casa hernandez zintuig cocktail

In het midden bevindt zich een kleine kubusvormige ruimte van vegetatie, waarin alle zintuigen tegelijk worden geprikkeld. De kubus is ontworpen als een enkele gebogen buis die zich drie-dimensionaal over zichzelf vouwt. Deze buis is snel en goedkoop te maken, dankzij een technologie die gebaseerd is op robotmachines. In de groene wanden wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde groene elementen, die  klaar voor gebruik worden aangeleverd, wat de landschapsinterventie in een korte tijd mogelijk maakt.

 Casanova Hernandez Zintuig Cocktail

De selectie en combinatie van de planten in de buitenring van de tuin stimuleert een afzonderlijke ervaring van de zintuigen. De buitenring bestaat uit vijf delen met planten in verschillende soorten en kleuren, die elk verwijzen naar één van de zintuigen. Samen vormen ze een drie-dimensionaal landschap dat, afhankelijk van het standpunt, verschillende percepties produceert.

 Casanova Hernandez Zintuig Cocktail

Casnova+Hernandez is het enige architectenbureau dat zijn ontwerp mag realiseren.

Twee andere bijzondere winnende ontwerpen :

eethuis atelier gras
Het EETHUIS van Atelier GRAS! is een huis om in de loop van de zomer op te eten.

het nest locus flevum Het Nest van Locus Flevum beantwoordt de vraag: is het mogelijk om in 10 x10 m² een ruimte te creëren die een natuurbeleving oproept.

Reageer op dit artikel