nieuws

Wijzigingen Wet op de Architectentitel

Geen categorie

Op 29 oktober is er een informatiebijeenkomst over de wijzigingen in de Wet op de Architectentitel. Het doel van deze door Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol georganiseerde bijeenkomst is om de beroepsgemeenschap te informeren over de belangrijkste wijzigingen die eraan komen.

Deze hebben betrekking op de voorwaarden voor inschrijving in het architectenregister. Om de titel van architect, stedenbouwkundige, tuin- en landschapsarchitect en interieurarchitect te mogen voeren, moet men straks een tweejarige beroepservaringperiode doorlopen. Belgie, Duitsland, Engeland en Frankrijk kennen al een dergelijke periode. In Nederland is de beroepservaringperiode de afgelopen jaren getest in ‘Het Experiment’ dat onder auspiciën van de Stichting Beroepservaring Jonge Architecten wordt georganiseerd. 

Verder gaan de wijzingingen over uitbreiding van bij- en nascholing voor stedebouwkundigen en tuin- en landschapsarchitecten, de mogelijkheid om in meer dan één categorie van het Architectenregister ingeschreven te worden, de introductie van een Masterdiploma voor interieurarchitecten en de informatieplicht aan (potentiële) opdrachtgevers.

De Vaste commissie voor VROM van de Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel begin deze maand in behandeling genomen. De plenaire behandeling in de Tweede Kamer vindt rond het kerstreces plaats. 

Op 29 oktober spreken Liesbeth van der Pol, Jo Coenen, Jeroen van Schooten, Kees Rijnboutt en Dirk Sijmons. Daarnaast doen jonge architecten die hebben deelgenomen aan Het Experiment, verslag over hun beroepservaringperiode.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden in de Polar-zaal van het Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht. De toegang is gratis, registratie via www.architectentitel.nl

Meer informatie: www.rijksbouwmeester.nl

Reageer op dit artikel