nieuws

Vijf genomineerden Ymere/NAi prijsvraag

Geen categorie

De genomineerden van de Ymere NAi ‘Open Fort 400’ prijsvraag zijn bekend. Gisteren onthulde burgemeester Job Cohen van Amsterdam in New York de namen van de vijf teams die doorgaan naar de tweede besloten ronde.

Uit de 101 inzendingen uit 28 landen zijn genomineerd:

Buiksloterham.jpg
Buiksloterham Unzipped door Matteo Kuipers met Takeshi Mukai en Maartje Nuv

xml.jpg
Fort X door XML, David Mulder – Van der Vegt en Max Cohen de Lara

Frame by Elastik.jpg
Frame Design Center door Elastik en Mat Studio, Igor Kebel en Eriko Watanabe, Mika Cimplini en Freek Dech

Hall_400.jpg
Hal 400 door Merijn Muller en Rosie van der Schans

New_York_Five.jpg
New York 5 door Stereo Architects, Finbarr McComb en Pieter Sprangers

Met de prijsvraag, ‘Open Fort 400’, vragen woningcorporatie Ymere en het NAi in samenwerking met de gemeente Amsterdam ontwerpers om na te denken over een open fort als impuls voor de verdere sociale, culturele en economische ontwikkeling van de Kop van de Grasweg aan het IJ in Amsterdam-Noord. In het programma voor de prijsvraag werd gevraagd om een mixed-use ontwikkeling met een maximum van 60% wonen en 40% werken. 

In november selecteert de jury twee van de vijf plannen waaruit het publiek het winnende ontwerp mag kiezen. De genomineerde plannen zijn vanaf december te zien in De Zuiderkerk, in Amsterdam. Het winnende plan maakt kans om daadwerkelijk gerealiseerd te worden.

www.openfort400.nl/nominees

Reageer op dit artikel