nieuws

TED-Talk Bjarke Ingels

Geen categorie

Bjarke Ingels, hoofd van architectenbureau BIG uit Kopenhagen, houdt 20 november een lezing tijdens het congres TEDxAmsterdam. Het evenement vindt plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Ingels, een leerling van Rem Koolhaas, experimenteert in zijn werk met ruimte. Daarbij wordt het praktische doel van gebouwen niet uit het oog verloren. BIG’s eerste grote project was VM Houses in Orestad, Kopenhagen (Denemarken).

TEDxAmsterdam is een onderdeel van TED, een non-profit organisatie die door middel van TED-Talks wil zorgen dat mensen hun ideeën op het gebied van technologie, entertainment en design wereldwijd delen met anderen. Eerdere sprekers waren Al Gore, Gordon Brown, Bill Gates, Seth Godin en Isabel Allende. De sprekers worden uitgenodigd op suggestie van bezoekers van de website. Tijdens het congres in Amsterdam worden video’s getoond van eerdere TED’s. De organisatie maakt in aanloop naar 20 november elke dinsdag een spreker bekend. Vandaag werd Bjarke Ingels aangekondigd.

Voor wie er niet bij kan zijn: TEDxAmsterdam wordt live uitgezonden. Daarnaast zijn enkele kaarten te verdienen door mee te doen aan wedstrijden en kan iedereen ‘solliciteren’ naar een lezing door zijn speech in tekst of video insturen via de website van TEDxAmsterdam. De winnaar krijgt drie minuten spreektijd.

Reageer op dit artikel