nieuws

Groene gordijnoplossing

Geen categorie

Suntiles is een innovatief raamdecoratie-ontwerp dat niet alleen zonlicht en warmte tegenhoudt, maar ook energie kan opvangen en afgeven. Het is ontwikkeld voor kantoorgebouwen met grote ramen of glazen façades op het zuiden, waar het moeilijk is om de warmte van de zon buiten te houden. De Deense ontwerper Astrid Krogh koos ervoor om losse zonnecelvellen als stukjes stof aan afhangende, elektriciteit geleidende koorden te hangen.

 

 Suntiles

 De ‘tegeltjes’ bestaan uit organische zonnecellen op basis van polymeren, in plaats van hun meer gangbare anorganische soortgenoten op basis van silicium. Hoewel de polymeerzonnecellen minder efficiënt zijn, kunnen ze aanzienlijk goedkoper worden geproduceerd. De Suntiles zijn in staat om ruim vijf procent van de zonne-energie om te zetten in elektriciteit. Die kan direct in het kantoorgebouw worden gebruikt, bijvoorbeeld voor een bureaulamp. 

Suntiles-2

Overtollige hitte wordt tegengehouden, zodat de airconditioner uit, of een tandje lager kan. Dit alles zou bij elkaar twintig procent energiebesparing kunnen opleveren. Optische eigenschappen zorgen er daarnaast voor dat de hinderlijke schittering van zonlicht wordt voorkomen.

 De tegeltjes zijn decoratief en kunnen voor meer privacy in het kantoor zorgen. 

www.astridkrogh.com

Suntiles-3

Reageer op dit artikel