nieuws

Filmmuseum Amsterdam krijgt nieuwe behuizing

Geen categorie

Afgelopen vrijdag gaf minister Ronald Plasterk (cultuur) de aftrap voor de bouw van het nieuwe Filmmuseum in Amsterdam, een ontwerp van het Oostenrijkse architectenbureau Delugan Meissl Associated Architects.

Filmmuseum Amsterdam krijgt nieuwe behuizing

Het museum zal verrijzen in de wijk Overhoeks, tegenover het Centraal Station en wil binnen drie naar na de opening in december 2011 jaarlijks 225.000 bezoekers trekken. 

De ontwikkelcombinatie Overhoeks, een samenwerking tussen ING Real Estate Development en Ymere, is verantwoordelijk voor de bouw. De realisatie van het museum vindt mede plaats door garantstellingen van de gemeente en het ministerie van OCW.

www.deluganmeissl.at
www.filmmuseum.nl

 

 

Reageer op dit artikel