nieuws

Creatieve belangen gebundeld

Geen categorie

De belangrijkste belangenorganisaties uit de disciplines ontwerp, architectuur interieurarchitectuur, mode- en gaming hebben hun krachten gebundeld. Voortaan worden de gemeenschappelijke belangen behartigd door de Federatie Dutch Creative Industries, waarvan de oprichting vorige maand een feit was.

Creatieve belangen gebundeld

Met het succes van het Britse Design council in het achterhoofd, besloten de branche- en beroepsorganisaties BNA, BNO, BNI, DGA en MODINT een paar maanden geleden de handen ineen te slaan. De intenties zijn in vrije korte tijd in een ambitieus plan geconcretiseerd wat resulteerde in de geboorte van de Federatie Dutch Creative Industries.

De belangrijkste redenen voor de oprichting van deze belangenorganisatie is de behoefte aan stroomlijning en afstemming van de vele initiatieven. Bovendien is er behoefte aan een gezamenlijk gedragen midden- en lange termijn visie op de rol en positie van de creatieve zakelijk diensten tegen het licht van economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. ‘De sector neemt haar verantwoordelijkheid en verwacht een positieve respons van de overheid en uitvoeringsorganisaties, aldus tijdelijk voorzitter Rob Huisman, directeur van de BNO. Een strategische agenda hoopt de federatie nog voor het eind van het jaar op te stellen. Het streven is om deze tijdens een congres met de leden te delen.  

De vijf organisaties vertegenwoordigen ruim vijfduizend bedrijven en beroepsbeoefenaren in de sectoren design (grafische vormgeving, industrial design), mode, architectuur, interieurarchitectuur en gaming. Branche- en beroepsorganisaties met gelijkgerichte belangen worden uitgenodigd zich aan sluiten. Vooralsnog wordt het secretariaat van de federatie gevoerd door ketenorganisatie Designlink.

Reageer op dit artikel