nieuws

Calatrava optimistisch over campus Maastricht

Geen categorie

De Spaanse architect Santiago Calatrava verwacht dat de bouw van de door hem ontworpen studentencampus in Maastricht snel zal worden hervat.

Dat stelde hij bij de opening van het nieuwe TGV-treinstation in Luik, dat ook door hem is ontworpen. Woningstichting Servatius legde de bouw eind mei stil, vanwege gerezen twijfels over de rendabiliteit van het project. De campus bestaat uit huisvesting, commerciële bestemmingen en sportfaciliteiten en was begroot op 120 miljoen euro. In de aanloop naar de bouw waren de kosten echter al opgelopen tot ruim boven de 200 miljoen euro. Daarbij zou sprake zijn van een onrendabele top van 100 miljoen euro. Op dit moment wordt door alle betrokkenen, inclusief het ministerie van VROM, naarstig naar een oplossing gezocht. Volgens Calatrava zelf kruipen veel landen uit de crisis en zal dat in Nederland niet anders zijn.

Reageer op dit artikel