nieuws

Ambitieuze klimaatplannen Amsterdam

Geen categorie

Amsterdam wil in 2015 alle nieuwe projecten klimaatneutraal realiseren. Als voorproefje op dit ambitieuze voornemen start de gemeente met een project in Amsterdam-Noord. Ontwikkelaars dienen hier voor vijf kavels met elkaar de strijd aan te gaan voor een zo duurzaam mogelijk plan.

Ambitieuze klimaatplannen Amsterdam

Voor de grond in de Buiksloterham is een vaste prijs bepaald, waarover niet te onderhandelen valt. Selectie vindt plaats op basis van duurzaamheid. Volgens de Amsterdamse wethouder Van Poelgeest gaan de ontwikkelingen op dit gebied zeer snel. ‘Ik ben ervan overtuigd dat veel meer mogelijk is dan we nu denken. Misschien krijgen we straks wel woningen die energie terugleveren aan het net in plaats van verbruiken.’ De winnaars worden in het voorjaar van 2010 bekend gemaakt. 

Het gebied Buiksloterham ontpopt zich de komende jaren tot een duurzaam woon- en werkgebied. De gemeente ontwikkelt hiervan een derde deel actief door grond uit te geven. De rest van het gebied is beschikbaar voor private initiatieven die daarbij niet zijn gebonden aan een stedebouwkundig plan, maar zich slechts moeten houden aan bepaalde spelregels.

Reageer op dit artikel