nieuws

Ventilatieprestatiekeuring

Geen categorie

De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) introduceert een ventilatieprestatiekeuring, met name bedoeld voor woningen. De keuring geeft aan of een ventilatieinstallatie op een goede manier is ontworpen en geïnstalleerd en of de beloofde prestaties in de praktijk worden gehaald.

Tijdens de keuring wordt gecontroleerd of het ontwerp voldoet aan de voorschriften, of er conform het ontwerp is geïnstalleerd en of de beoogde prestaties daadwerkelijk zijn gehaald. Daarnaast wordt gecontroleerd of het systeem goed te onderhouden is en of de bewoners op de juiste wijze zijn geïnstrueerd. De ventilatieprestatiekeuring is in te zetten voor alle beschikbare ventilatiesystemen en is ook geschikt voor de bestaande bouw. 

Bewoners, maar ook woningbouwcorporaties of Verenigingen van Eigenaren, kunnen voor de ventilatieprestatiekeuring terecht bij gecertificeerde bedrijven. KIWA is als certificerende instantie gestart met een kopgroep van bedrijven die hun certificaat nog dit jaar zullen halen.

Reageer op dit artikel