nieuws

SS Rotterdam opnieuw in zwaar weer

Geen categorie

De voormalige stoomboot Rotterdam, eens het vlaggenschip van de Holland Amerika lijn, blijft met problemen kampen.

SS Rotterdam opnieuw in zwaar weer

De boot die in opdracht van woningcorporatie Woonbron wordt verbouwd tot hotel-, restaurant-, congres- en evenementencomplex, zou oorspronkelijk 1 september a.s. voor het publiek opengaan. Nu blijkt deze datum niet haalbaar te zijn, zo meldde het Algemeen Dagblad. De opening is al twee keer eerder uitgesteld. Nu gooit een potpourri aan problemen, gekoppeld aan de specifieke eigenschappen die de restauratie van een cruiseschip met zich meebrengt roet in het eten, aldus directeur Willem Smit van de Rotterdam. Een nieuw tijdstip is nog niet bekend, gehoopt wordt op eind dit jaar. Doordat het schip later opengaat dan gepland, zijn bijeenkomsten van diverse bedrijven en organisaties afgezegd. Ook een gedeeltelijke openstelling van het schip voor publiek tijdens de Wereld Havendagen in september gaat niet door, omdat dat de planning voor de oplevering te veel belemmert. 

De kosten van SS Rotterdam bedragen inmiddels 200 miljoen euro. In de laatste begroting is al rekening gehouden met 10 miljoen euro extra kosten. Woonbron ging bij de start van het project uit van een eigen inleg van 6 miljoen euro. 

Reageer op dit artikel