nieuws

Raffles City Hangzhou door UNStudio

Geen categorie

UNStudio heeft de plannen gepresenteerd voor een gebouw bestaande uit twee torens van zestig verdiepingen voor de stad Hangzhou (China). Het heet Raffles City en zal winkels combineren met kantoren, woningen en een hotel. De oplevering wordt verwacht in 2012.

raffles-city-hangzhou-1.jpg    raffles-city-hangzhou-2.jpg

Het architectenbureau wil het gebouw voor gemengd gebruik integreren in de stedelijke context, maar dan zó dat de focus ligt op de ontmoeting tussen deze context en het stedelijke landschap. Ben van Berkel: “In het ontwerp draait het stedelijke element van de torens naar het landschap, terwijl het landschap op zijn beurt naar de stedelijke context draait en deze losse elementen samenvoegt tot één formeel gebaar.”

raffles-city-hangzhou-3.jpg

Raffles City ligt in het hart van het nieuwe stadsdeel Qianjiang en moet bijdragen aan de aantrekkelijkheid van dit gebied. UN Studio wil voor dit project een gouden LEED certificaat behalen voor duurzaamheid. Daartoe is onder meer gekozen voor natuurlijke ventilatie en de toepassing van duurzame materialen. De mix van functies zorgt bovendien voor duurzaamheid op stedelijk niveau.

www.unstudio.com

raffles-city-hangzhou-4.jpg

Reageer op dit artikel