nieuws

Oplevering – Woonkamer in de buitenlucht

Geen categorie

Architectenbureau ARHK heeft aan een van de monumentale panden aan het Oosterpark in Amsterdam een uitbouw ontworpen. Vroeger stond erop deze plek een vervallen drukkerij die omringd was door bebouwing en vanaf de straatzijde niet te zien was. Als oplossing heeft het bureau gekozen voor een interpretatie van de patiowoning.

Oosterpark-1.jpg    Oosterpark-2.jpg

Het ontwerp kenmerkt zich door doorkijkjes en verschillende zitplekken rond de patio. De twee lagen van de uitbouw worden door een glazen lantaarn op de hoek van de patio verbonden. Voor de kozijnen is gekozen voor iroko hout en voor de vloer bamboe. Door dit warme materiaalgebruik is de patio net een woonkamer in de buitenlucht. 

Oosterpark-3.jpg    Oosterpark-4.jpg

www.arhk.nl

Foto’s Architectenbureau ARHK

Oosterpark-5.jpg    Oosterpark-6.jpg

Reageer op dit artikel