nieuws

Nieuwbouw Bloedbank Noordwest in Amsterdam door KuiperCompagnons

Geen categorie

Wytze Patijn en Rob Kanbier van KuiperCompagnons hebben in Amsterdam de nieuwbouw van de Bloedbank Noordwest ontworpen. Het gebouw bevat één van de vier hoofdvestingen van Sanquin Nederland. Ook zijn hier het nationaal screeningslaboratorium en de raad van bestuur van Sanquin gevestigd.

Bloedbank opening.jpg

De nieuwbouw huist laboratoria, kantoren en publieksfuncties. Deze functies zijn met elkaar verbonden door loopbruggen die door een atrium gaan. Hoewel de strakke logistiek niet uitnodigt tot transparantie, maakt het atrium een open gebouw mogelijk, waar medewerkers elkaar op de trappen ontmoeten. Tijdens de bloedopname hebben donoren zicht op de groene heuvels in de tuin.

bloedbank-2.jpg    bloedbank-3.jpg

In het gebouw zijn warme kleuren toegepast. Daglicht valt binnen in alle ruimtes en gangen. Door de toepassing van schuine wanden verandert in de gangen continue het perspectief van de gebruikers en de donoren en bezoekers. In het atrium is een café ingepast van waaruit te zien is wat zich in het gebouw afspeelt. 

bloedbank-4.jpg    bloedbank-5.jpg
Foto’s KuiperCompagnons

Reageer op dit artikel