nieuws

Nieuw woongebouw in een nieuw stuk Amsterdam

Geen categorie

Eind vorige maand is gestart met de bouw van woongebouw Europa. Met deze stap krijgt de nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordelijke IJ-oever in Amsterdam steeds duidelijker vorm. Het gebouw is ontworpen door de Portugese architect Álvaro Siza en omvat 79 appartementen. Daarnaast gaat Europa ook onderdak bieden aan onder meer een leisure center met health club en een sauna.

Nieuw woongebouw in een nieuw stuk Amsterdam

De gebouwen die straks de nieuwe stadswijk Overhoeks gaan vullen zijn alle vernoemd naar bekende schepen uit vroeger tijden. Zo ook het woongebouw door Àlvaro Siza. De grandeur van Europa, het beroemde VOC-schip uit de achttiende eeuw, stond model voor het ontwerp. 

Haar positie direct aan het IJ en de inzet van veel glas staan garant voor een riant uitzicht over het water en de stad Amsterdam. Vesteda verzorgt de verhuur van de 79 appartementen, die naar verwachting eind 2010 door Dura Vermeer en Heijmans worden opgeleverd.

De wijk Overhoeks moet de komende jaren een levendige wijk worden met een mix van wonen, werken, vrij tijd en cultuur. Zo komt er een uitgestrekt Oeverpark. Het nieuwe boegbeeld wordt het Filmmuseum, waarvan de heiwerkzaamheden vorige maand zijn gestart. Verder in aanbouw zijn de wooncomplexen De Prinsendam, De Oranje, De Gelria en De Zeven Provinciën. Eind dit jaar worden de eerste woningen opgeleverd.

www.overhoeks.nl

Reageer op dit artikel