nieuws

International Velux Award in oktober van start

Geen categorie

Vanaf 1 oktober kunnen studenten vanuit de hele wereld inschrijven voor de International Velux Award. Dit jaar is het thema ‘Light of tomorrow’. Aan de studenten wordt gevraagd daglicht te integreren in een architectonisch en duurzaam ontwerp, rekening houdend met het binnenklimaat.

International Velux Award in oktober van start

Bij de toekomstige ontwikkeling van gebouwen is het belangrijk het energiegebruik en de uitstoot van CO2 te verminderen en daglicht als energiebron te gebruiken. De zon is een krachtige en natuurlijke energiebron en het potentieel van daglicht wordt op dit moment nog niet optimaal gebruikt. Daarom is het van belang dat bij het ontwerpen gebruik wordt gemaakt van de positie van het gebouw en de daglichtopeningen ten opzichte van de zon- en windrichting. 

De IVA vindt sinds 2004 om de twee jaar plaats en heeft een prijzengeld van 30.000 euro. Studenten kunnen zich gratis aanmelden tot 1 februari 2010. De projecten dienen uiterlijk 3 mei 2010 binnen te zijn. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een internationaal evenement ergens in Europa in oktober 2010. 

Over de prijs en wedstrijdreglement: http://iva.velux.com

Reageer op dit artikel