nieuws

Esthetiek voor het stedelijke interieur

Geen categorie

De serie Up is het eerste resultaat van de samenwerking tussen verlichtingsfabrikant Ewo en het Noorse ontwerpbureau Norway Says. Up bestaat uit meubels en verlichting voor stedelijke interieurs, inclusief verlichte paaltjes, fietsenrekken, prullenbakken en zitmeubels. In ieder product uit de serie komt dezelfde ontwerptaal terug, zodat planners en beslissers op het gebied van openbare ruimte een consequente esthetiek in hun stad kunnen creëren.

ewo-1.jpg

De samenwerking is ontstaan toen fabrikant Ewo een meer eigentijdse serie producten in haar assortiment wilde opnemen en zich daarom richtte tot de nationale ontwerpsector. Een nieuwe strategische alliantie leidde tot contact met Norway Says. Het bureau bedacht een paaltje als basis voor de hele serie, die door snedes te maken of door afmetingen te veranderen andere functies krijgen. Volgens Torbjorn Anderssen van Norway Says is Up bedoeld om de kwaliteit van leven in een stad op een duurzame manier te verbeteren.

ewo-2.jpg

De serie bestaat uit ‘high grade’ of gegalvaniseerde stalen paaltjes met symmetrische ledverlichting aan de boven- en onderkant. Deze zijn er in verschillende afmetingen en diktes. Het basisontwerp leidde verder tot een prullenbak, begrenzingspaaltjes met kettingen, een paaltje met geïntegreerde asbak en een fietsenrek, allen met ledverlichting aan de onderkant, en een bankje van waterbestendig essenhout op een frame van gegalvaniseerd staal. Ook de poten van het bankje bevatten ledverlichting aan de onderkant.  

www.norwaysays.com
www.ewo.com 

ewo-3.jpg

Reageer op dit artikel