nieuws

Dubbel verjaardagsfeest

Geen categorie

De Weense koffiehuisstoel (model 214) is jarig, ze wordt maar liefst 150 jaar. Ter gelegenheid hiervan exposeert fabrikant Thonet de stoel in de Eckhart Gallery in Den Haag. Van model 214 zijn meer dan 50 miljoen exemplaren geproduceerd, waarbij het aantal kopieën van deze klassieker niet zijn meegerekend.

Dubbel verjaardagsfeest

De tentoonstelling geeft een overzicht van de historie, de ontwikkeling van de stoel, de geschiedenis van het 190-jarige bedrijf en de verschillende houtgebogen varianten die Thonet daarnaast op de markt bracht. Er zijn unieke, zeer oude exemplaren uit het Thonet Museum uit Frankenberg te zien. De expositie kan gratis worden bezocht vanaf 10 september tot en met 22 oktober op donderdag tot en met zondag van 13 tot 17.00 uur.

Ook organiseert Thonet een wereldwijde fotowedstrijd, meer informatie hierover is te vinden op www.214×214.com. Daarbij heeft het meubelmerk een speciale kindervariant (14K) van de Weense koffiehuisstoel opnieuw uitgebracht. 

Een andere verjaardag is die van de Bauhaus ontwerpschool. De school viert dit jaar zijn 90ste verjaardag, dat wordt gevierd met een overzichtstentoonstelling van Bauhausmodellen van de ontwerpers Mart Stam, Marcel Breuer en Ludwig Mies van de Rohe in de showroom van Eckhart Interieurs in Rotterdam. Ook deze tentoonstelling is gratis te bezoeken in de periode van 10 september tot en met 22 oktober van maandag tot en met zaterdag van 9-17.00 uur. 

In april dit jaar bracht Thonet in het kader van 90 jaar Bauhaus een speciale editie van de buisklassieker S 43 in 11 nieuwe kleuren uit. Ook de S 43K, de kindervariant, werd op de markt gebracht in vier nieuwe pastelkleuren. 

www.eckhart.nl
www.thonet.nl

Reageer op dit artikel