nieuws

Beeldbepalende gebouwen in bestaande stad

Geen categorie

Negen steden krijgen in totaal ruim 3,6 miljoen euro om beeldbepalende gebouwen en terreinen in aandachtswijken te behouden en een andere bestemming te geven. Het gaat om 28 projecten, waaraan een selectiecommissie haar fiat heeft gegeven.

De ministers Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) en Ronald Plasterk (Onderwijs) hebben dat dinsdag bekendgemaakt. De commissie wees 31 projecten af. Het toegekende geld is bijna de helft van de 8 miljoen euro die de ministers hebben gereserveerd voor erfgoed in de veertig aandachtswijken. Met de subsidie kunnen de gemeenten onderzoeken doen en plannen maken om belangrijke of karakteristieke gebouwen in die wijken te herontwikkelen. Ze kunnen dan behouden blijven en hoeven niet te worden gesloopt. De resterende 4,4 miljoen euro zal later worden verdeeld. Van der Laan en Plasterk dragen ieder de helft van het gereserveerde bedrag bij. Gemeenten kunnen daarvoor de komende tijd projecten indienen.

Reageer op dit artikel