nieuws

Amsterdammers en New Yorkers ruilen van baan

Geen categorie

De viering van vierhonderd jaar betrekkingen tussen Nederland en Amerika gaat gepaard met de nodige festiviteiten. Een daarvan is de zogenoemde Job Swap, waar ook architecten aan deelnemen. De jonge Amsterdamse architect Khoi Tran van het bureau Urban Symbiose reist op 6 september af naar New York om daar aan de slag te gaan bij Leeser Architecture.

Architect Khoi Tran is door de lezers van Het Parool verkozen tot winnaar van de Job Swap Wild Card. Twee jaar geleden startte hij met twee partners zijn eigen bureau Urban Symbiose, gevestigd op de NDSM-werf in Amsterdam. Daarvoor was hij een aantal jaren werkzaam bij Ben van Berkel, UNStudio. Khoi ziet er naar uit de werkcultuur en het ondernemerschap in New York van nabij mee te maken. Bovendien is hij gefascineerd door de overeenkomsten tussen beide steden, zoals het multiculturele karakter. “Het perfecte ingrediënt voor creativiteit”, aldus Khoi. 


Het ontwerp van Urban Symbiose voor een  chalet in Zwitserland

Job Swap banenruil is onderdeel van de NY 400 festiviteiten rond de viering van vierhonderd jaar betrekking tussen Nederland en de Verenigde Staten. In de tweede en derde week van september ruilen 22 New Yorkers en Amsterdammers van baan. Niet alleen architecten, maar ook brandweermannen, boswachters, leraren en muzikanten doen mee. De uitwisseling wordt vanaf 13 september in Amsterdam voortgezet. Met wie Khoi Tran naar huis reist, is nog niet bekend. De keuze voor zijn kompaan in New York wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Khoi Tran werkte bij UN Studio onder meer mee aan het ontwerp voor Theater Agora in Lelystad

Hoe het Khoi vergaat in The Big Apple is dagelijks te volgen op zijn eigen weblog op www.jobswap.org

Zie ook www.henryhudson400.com en www.ny400.nl

Reageer op dit artikel