nieuws

Oplevering – Winkelinterieur vol dynamiek

Geen categorie

Het Belgische ontwerpbureau Puresang heeft een winkel ingericht in een voormalige stal, die onderdeel was van het gesloopte Hippodrome, in het zuiden van Antwerpen.

hospital1.jpg    hospital2.jpg

Deze winkel aan De Burburestraat is de tweede zaak van de eigenaars van Clinic, een winkel die onlangs werd bekroond voor het beste retail concept in 2008. Net als Corso Como in Milaan en Colette in Parijs is Hospital een winkel waarin haute couture, casual & streetwear, accessoires, design, boeken en speelgoed voor volwassenen worden verkocht. 

hospital3.jpg    hospital4.jpg

De winkel heeft een oppervlakte van ruim 1000 vierkante meter en is zeven meter hoog. Om de grote, open ruimte in te delen en verschillende niveaus aan te brengen, bouwden de ontwerpers enorme paviljoenen van gebruikt tropisch hardhout. Hier zijn de kassa en diverse productdisplays in ondergebracht. 

hospital5.jpg    hospital7.jpg

De ontwerpers gebruikten in het interieur kleurrijk versierde, exotische tegels en decoratieve, hergebruikte glazen panelen. Ze combineerden dit met hoogglanzend gepolijste metalen en onafgewerkte bakstenen muren. De verlichting en multimediaschermen geven het interieur meer dynamiek. 

In het monumentale pand voor de winkel zal een kleine koffie- en snackbar worden gerealiseerd, op de drie verdiepingen erboven een luxe bed-and-breakfast. 

www.pure-sang.com 

hospital8.jpg    hospital9.jpg
Foto’s Guy Obijn 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels