nieuws

Nederlands publiek kiest beste Dutch Design 2009

Geen categorie

De zes finalisten van de Audi Design Award zijn bekendgemaakt. Vanaf vandaag kan het publiek zijn favoriet kiezen via de online stemmodule op www.dutchdesignawards.nl.

Nederlands publiek kiest beste Dutch Design 2009

De finalisten dit jaar zijn (in willekeurige volgorde): Firma Rieks Swarte voor beeldverhaal ‘L’enfant et les sortilèges’  van Maurice Ravel, Eddy Kaijser, Bart Cardinaal en Nadine Roos voor The Flying Grass carpet, Studio Wieki Somers voor Merry-go-round coat rack, Aldo Bakker voor porcelain table ware, Urban Alliance met Moodwall  en Maarten Baas voor Real Time. De winnaar van de publieksprijs van de Dutch Design Awards wordt tijdens de Awardshow op 17 oktober bekendgemaakt in Eindhoven, tijdens de Dutch Design Week.

De geselecteerde ontwerpen scoren hoog op het vlak van innovatie, emotionele beleving, tijdgeest, styling in materiaal en kleurgebruik, oorspronkelijkheid, duurzaamheid, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, ergonomie en veiligheid.

De selectiecommissie koos de finalisten uit ruim 700 inzendingen. De Audi Design Award is de door automerk Audi geïnitieerde en geadopteerde publieksprijs van de Dutch Design Awards. De inzendingen laten het beste zien dat Dutch Design dit jaar te bieden heeft en bestaan uit open inschrijvingen en gescout werk.

De selectiecommissie bestaat uit Floris van Bommel (voorzitter), Hans Robertus (Philips Design en directeur Dutch Design Week), Ingeborg de Roode (StedelijkMuseum), Jaap Drupsteen (Studio Drupsteen), José Molenaar (Eigen Huis & Interieur), KarinVriese (De Bijenkorf) en Michiel Hofman (Hofman Dujardin Architects en winnaar Audi DesignAward 2008).

www.dutchdesignawards.nl

Reageer op dit artikel