nieuws

Karakteristiek theepaviljoen in Noordwijk

Geen categorie

Architect Arie Korbee uit Noordwijk maakte een cirkelvormig theepaviljoen met koperen dak, geïnspireerd op de Jugenstilpaviljoens uit de jaren twintig. Het paviljoen staat in de ‘tuin’ van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk op de plek waar het duin op zijn hoogst is. Kleine ronde dakkapellen, een gebogen entree, en de met glas opgetilde punt van het koperen dak van theepaviljoen ‘Copper’ moeten Noordwijk een nieuwe eyecatcher geven.

paviljoen-opening.jpg

Eerder ontwierp Korbee ook Grand Hotel Huis ter Duin dat na een grote brand opnieuw opgebouwd moest worden. De congreszaal van het hotel aan de voorkant heeft hetzelfde koperen dak. Het nieuwe theepaviljoen refereert met dezelfde kleurstelling, architectonische stijl en het koperen dak aan deze schelpvormige congreszaal. 

paviljoen-2.jpg

Dankzij de ligging op het duin heeft Copper een vrij en panoramisch uitzicht op zee. Voor als het minder goed weer is, is er binnen ook een buitensfeer gecreëerd. Het overstekende dak heeft in het midden een verhoogde cirkel die het interieur   van daglicht voorziet.   Een overkragend buitengedeelte maakt het mogelijk om in alle weersomstandigheden buiten-binnen te zitten. 

Direct onder het paviljoen ligt een ondergrondse parkeervoorziening, eveneens van de hand Korbee. De garage biedt ongeveer 170 plaatsen waarvan ongeveer de helft openbare parkeerplaatsen zijn.  

www.aanzee.nl

paviljoen-1.jpg

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels