nieuws

Jubilerend Bouwnetwerk ontwerpt hangplekken

Geen categorie

Ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum heeft het Bouwnetwerk belangeloos twee jongerenontmoetingsplekken (JOP’s) ontworpen voor de gemeente Deventer. Skybox JOP Gooikerspark is net geopend, de JOP Oranjekwartier volgt in september.

De JOP Gooikerspark is geïnspireerd op skyboxen in een voetbalstadion. De overdekte plek is voorzien van zitjes, prullenbakken en beschutting tegen regen en wind. De naam Skybox heeft een directe link met de naastgelegen voetbalkooi.

De JOP Oranjekwartier heeft een meer vrouwelijke uitstraling; meiden uit de laatste groepen van de basisschool en de omwonenden hebben aan dit ontwerp meegewerkt. 

De ontwerpen zijn gemaakt in samenwerking met de jongeren, de buurtbewoners en welzijnsorganisatie Raster. De jongeren werken ook mee bij de bouw. Als ze zich na oplevering in een JOP goed gedragen, kunnen ze extra voorzieningen verdienen. Bij slecht gedrag wordt de hangplek ontmanteld en uiteindelijk gesloten.

Bouwnetwerk is een organisatie van vrouwen die werkzaam zijn in de bouw.

Reageer op dit artikel