nieuws

Gemeentekantoor in Winterswijk door OIII architecten

Geen categorie

Het gemeentekantoor van Winterswijk is geopend. Het ontwerp is gemaakt door OIII architecten. Het gebouw maakt onderdeel uit van een stedelijke herontwikkeling tussen het stationsgebied en de dorpskern.

Het ontwerp gekenmerkt zich door twee grote poorten die toegang geven tot een binnenhof. Eén poort is gericht naar het station, de ander naar het dorp. Rond het hof zijn de publieksruimte gesitueerd. 

     

De verdiepingen hebben verschillende plattegronden, waardoor uiteenlopende gebruiksmogelijkheden worden geboden. De glazen gevels aan het binnenhof zorgen voor visueel contact tussen de verschillende afdelingen. 

Onder het kantoor is een ondergrondse parkeergarage gemaakt en boven op zijn tien woningen gebouwd. Deze hebben veel weg van geschakelde bungalows. Op deze manier is in het project een driedubbel grondgebruik gerealiseerd. 

Foto’s Roos Aldershoff / OIII architecten

www.o-drie.nl

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels