nieuws

Drie architectenbureaus geselecteerd stadhuis Almelo

Geen categorie

Jo Coenen en Co, Kraaijvanger Urbis en Meyer en Van Schooten zijn door de gemeente Almelo geselecteerd om een schetsontwerp te maken voor een nieuw Stadhuis.

Uit deze drie schetsontwerpen kiest de jury uiteindelijk een winnaar, waarna het college van B en W kan besluiten dit advies al dan niet te volgen. Zodra het stedebouwkundig plan voor het Stadhuis-cluster is vastgesteld door de raad, naar verwachting in het derde kwartaal van 2009, kunnen de architecten aan de slag met hun ontwerp. 

Inwonerbetrokkenheid
De inwoners van Almelo en raadsleden en medewerkers van de gemeentelijke organisatie krijgen gelegenheid hun opvattingen over de drie ontwerpen kenbaar maken aan de jury. Zo zullen de drie geselecteerde architecten onder meer tijdens een debatavond voorafgaand aan de ontwerpfase in discussie gaan met diverse doelgroepen.  

Selectiefase
In het najaar van 2008 meldden zich twintig bureaus voor de selectiefase. Na een uitgebreide selectie nodigde het college van b en w eind 2008 zeven architectenbureaus uit een visie op de ontwerpopgave in te dienen, te weten Claus en Kaan Architecten uit Amsterdam, EGM Architecten uit Dordrecht, Jo Coenen en Co Architecten uit Maastricht, Kraaijvanger Urbis uit Rotterdam, Mecanoo Architecten uit Delft, Meyer en Van Schooten Architecten en RAU Architecten beide uit Amsterdam. 

www.almelo.nl/nieuwstadhuis 

Reageer op dit artikel