nieuws

Designer van het jaar Sylvain Willenz

Geen categorie

De Brusselse ontwerper Sylvain Willenz (31) is door de Interieur Foundation, het Design museum Gent en Grand-Hornu Images verkozen tot de Designer van het Jaar. Met deze titel treedt hij in de voetsporen van de architect/ontwerper Alain Berteau, designer/zilversmid Nedda El-Asmar en productontwikkelaar Stefan Schöning.

Portret Sylvain Willenz.jpg    TorchLights.jpg

Sylvain Willenz flirt al een paar jaar met de schijnwerpers van het internationale succes. In 2002 won hij de ‘Design for Europe’ wedstrijd van de Interieur Biënnale met zijn ontwerp Dr. Bamboozle, een zitbank gemaakt uit bamboestokken ondergedompeld in rubber. Van dit materiaal maakte hij sindsdien zijn handelsmerk: rubberen zakken die uitzetten naargelang de inhoud, een driepotige kapstok met rubberen doppen of een rubberen lampenkap. Zijn jonge en frisse aanpak verkreeg hij aan de Royal College of Art in Londen. 

harddisk.jpg    lampjes-1.jpg

Naast het merk Vlaemsch, waarvoor hij het boekenschap Brackets incl. ontwierp, bracht hij als eerste Belg bij het Britse meubelmerk Established en Sons de lamp Torch uit. Dit jaar nam het merk zijn serie lampen Landmark in productie. Voor het Duitse multimediabedrijf Freecom ontwierp hij de kleinste externe harddisk, de XXS.

Landmark Lights.jpg

De jury was het dit jaar snel en volmondig met elkaar eens: Sylvain Willenz is een jonge, veelbelovende ontwerper die al een paar keer in de schijnwerpers stond met zijn keuze voor materialen, eenvoudige ontwerpen en aandacht voor productiewaarde. Met deze titel van Designer van het jaar hoopt de jury hem de nodige steun in de rug te geven. 

lampjes.jpg    

“Willenz is een zorgvuldig en geduldig vormgever met een zwak voor het onderzoek naar materialen zoals rubber. Willenz zit nog niet vast aan een eenvormige stijl en heeft nog de toekomst voor zich om uit te groeien tot een ‘real’ industrieel vormgever”, aldus Moniek Bucquoye, lid Raad van Bestuur Interieur Foundation en commissaris Design at Work. 

www.interieur.be
www.sylvainwillenz.com 

stoeltjes.jpg

Reageer op dit artikel