nieuws

Cultuurhuis in Winschoten door atelier PRO architekten

Geen categorie

Na het mislukken van een verkiezing voor de inwoners van Winschoten heeft de gemeenteraad gekozen voor atelier PRO architekten om het nieuwe Cultuurhuis te ontwerpen. Hierbij liet het bureau Greiner van Goor Huijten Architecten achter zich.

pro-winschoten-3.jpg

Het ontwerp is gelegen op de grens van de oude stadskern en de noordelijke stedelijke vernieuwingen en uitbreidingen van de stad. Het Cultuurhuis ziet er van alle kanten anders uit, doordat de gevels lichtelijk zijn geknikt en de horizontale geleding van de verdiepingshoge schijven, die telkens verspringen. 

pro-winschoten-2.jpg

Het gebouw bemiddelt tussen de kleinschalige stadskern en de grotere bebouwing aan de andere kant. De gevel is opgetrokken uit metselwerk in een staand verband. Hierdoor voegt het zich in materiaalgebruik in de omgeving, maar onderscheidt het zich tevens van de omliggende bebouwing. 

pro-winschoten-1.jpg

Het interieur kenmerkt zich door veel wit en ronde vormen. De kolommen structuur vormt hiermee een contrast. De houten theaterzaal ligt centraal in het gebouw. 

www.atelierpro.nl/pub/welkom

pro-winschoten-4.jpg

Reageer op dit artikel