nieuws

Techniek – Architecten onderschatten EPC-eisen

Geen categorie

Terwijl het Ministerie van VROM ernaar streeft om in 2015 een EPC op te leggen van 0,4 verwacht slechts een kwart van de Nederlandse architecten dat de EPC over vijf jaar (2014) lager zal liggen dan 0,6. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van Rockwool. 37 procent van de ondervraagde architecten verwacht dat de EPC over 5 jaar nog op 0,6 ligt.

43 procent denkt de EPC het best te kunnen halen door meer te isoleren. Een kwart ziet het meeste heil in installatietechnische oplossingen in zijn algemeenheid; 15 procent in zonnecollectoren. In vergelijking met twee jaar geleden hebben isolatie en installatietechnische oplossingen hiermee aan populariteit gewonnen (2007: isolatie 20 procent en installatietechnisch algemeen 7 procent).

Reageer op dit artikel