nieuws

Stefan Diez goochelt met papier

Geen categorie

De Duitse ontwerper Stefan Diez heeft voor het merk Authentics een serie tassen ontwikkeld van Tyvek. Dit nieuwe materiaal lijkt op papier en is ook even licht, maar kan niet scheuren en is veel minder kwetsbaar. Water en vuil kunnen geen kwaad.

Tyvek, gemaakt door Dupont, is een speciale kunststof film bestaande uit duizenden kleine draden van polyethyleen,. Het materiaal werd al vaker toegepast in koerierstassen, maar wordt nu voor het eerst gebruikt in een modieus lifestyleproduct. 

De tassenserie heet Papier, vanwege de gelijkenis met papier. In tegenstelling tot het kwetsbare uiterlijk, is Tyvek sterk en duurzaam. In het dagelijks gebruik veroudert het oppervlak op een fraaie manier, tevens kan het bedrukt, beschreven en op andere manieren worden versierd. Bovendien is het materiaal te recyclen, waardoor het voldoet aan de duurzame bedrijfsfilosofie van Authentics. 

www.authentics.de 

Reageer op dit artikel