nieuws

Schoenenwinkel met voor iedereen een eigen plek

Geen categorie

Het jonge bureau BK architecten uit Utrecht leverde onlangs het interieur op van de schoenenwinkel Van Keeken Schoenen in Alphen aan den Rijn. Van Keeken is een familiebedrijf dat schoenen verkoopt voor jong en oud. Het uitgangspunt voor het ontwerp was om deze verschillende doelgroepen duidelijk gedefinieerde plekken te geven en de winkel tegelijkertijd open en ruim te houden.

 

Het ruimtelijk concept richt zich vooral op een logische routing. Door het maken van een breed middenpad is een straat ontstaan, waaraan elke doelgroep zijn eigen plek heeft. Deze ruimtes zijn geaccentueerd door het plaatsen van visuals. Door de straat een duidelijk eindpunt te geven, en middels een nieuwe raampartij klanten een blik op de Rijn te gunnen, kunnen klanten de hele winkel overzien. 

  

Met verschillende materialen is het karakter van de doelgroepen vormgegeven. Het deel met herenschoenen bestaat uit beton, roestvast staal en eikenhout, terwijl er bij de dames gebruik is gemaakt van wit gespoten meubels en warm amazakoeue-hout. 
Aan het einde van de straat ontmoeten de verschillende doelgroepen elkaar bij de ‘schoenenboom’. Hierop kunnen per seizoen bijzondere schoenen worden gepresenteerd.

Kinderen hebben hun eigen plek, waar ze direct bij binnenkomst naar toe kunnen en die herkenbaar is aan de ‘watervloer’: een gezonken schip en een presentatiewand met een thematische schildering. 

www.bkpunt.nl

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels