nieuws

Rode strepen middenin Rotterdam

Geen categorie

KCAP Architects en Planners heeft het ontwerp gemaakt voor de net opgeleverde woontoren The Red Apple in Rotterdam. De 124 meter hoge toren staat op de kop van het Wijnhaveneiland; een schakellocatie tussen de binnenstad en de Maas. De toren maakt samen met een onderbouw en een kopgebouw deel uit van een bouwblok dat 231 appartementen, kantoren, winkels en horeca bevat.

Red Apple opening.jpg

Het opvallendst aan het gebouw zijn de felrode lijnen in de gevel die bestaan uit geanodiseerde aluminium panelen waarbij geen verf is toegevoegd. De lijnen op de toren zijn verticaal georiënteerd en nemen naar boven toe in breedte af. De lijnen in de gevel van het kopgebouw zijn juist horizontaal gericht. 

Red Apple-2.jpg

Het Wijneiland ligt centraal in de stad en is al grotendeels herontwikkeld op basis van een dynamisch transformatiemodel dat tevens door KCAP is ontworpen. Bebouwingsregels zorgen voor een evenwicht tussen nieuwe en bestaande bebouwing en het behoud van voldoende uitzaicht en bezonning in het gebied. 

Red Apple.jpg

Ter gelegenheid van de oplevering heeft Uitgeverij 010 het boek ‘The Red Apple en het Wijnhaveneiland’ uitgebracht. 

Red Apple-staand.jpg

Foto’s Rob Hoekstra

www.kcap.nl

Eerder gepubliceerde projecten van KCAP in de Architect: 
Techniek – Balkon voor de stad Fietsenstalling en stationsplein in Groningen door KCAP Architects and Planners; door Hillen, Marieke; gepubliceerd: 13 juni 2007 in de Architect nr. 6
Delirious Chicago De Witte Keizer in Rotterdam door KCAP Architects and Planners.; door Heijden, Hans van der; gepubliceerd: 01 december 2005 in de Architect nr. 12
Autonomie van de onderdelen Passagiersterminal Eindhoven Airport door De Bever Architecten, KCAP en NACO. Tummers, Tamira; door Tummers, Tamira; gepubliceerd: 01 oktober 2005 in de Architect – Detail nr. D-4

Reageer op dit artikel