nieuws

Plasterk wil Nationaal Historisch Museum aan de Rijn

Geen categorie

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) houdt vast aan het plan om het Nationaal Historisch Museum bij de John Frostbrug in Arnhem te situeren.

Hij vindt de locatie van het eerste uur, nabij bij het Openluchtmuseum aan de rand van de Gelderse hoofdstad, ook geschikt. Dat schrijft de bewindsman afgelopen maandag in een brief aan de Tweede Kamer. 

Arnhem-John Frostbrug

Plasterk vindt echter, samen met de directie en de raad van toezicht van het museum, dat de John Frostbrug de voorkeur verdient. Al eerder zei hij door dit gezelschap tot dit nieuwe inzicht te zijn gekomen. De Tweede Kamer stelt daar grote vraagtekens bij, zo bleek al eerder. Zij stelt, dat voor Arnhem is gekozen vanwege de toen voorgestelde combinatie met het Openluchtmuseum.

Reageer op dit artikel