nieuws

Oplevering – Abdij door GSG Architecten

Geen categorie

GSG Architecten hebben het ontwerp voor dertig zusters van de Cisterciënzer Orde van de O.L. Vrouw van Koningsoord een abdij ontworpen. Het gebouw staat midden in de natuur op de voormalige Johannehoeve bij Arnhem.

abdij-opening.jpg

Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele hoeve-architectuur en op de typische kloostertradities. Het gebouw en het landschap zijn daarbij geïntegreerd. In het gebouw bestaat een duidelijk scheiding tussen het toegankelijke deel voor gasten en bezoekers, het buitenslot, en het deel voor de kloosterlingen, het binnenslot.

abdij-exterieur-1.jpg    abdij-exterieur-2.jpg 

De architectuur kenmerkt zicht door een carré waarin zicht twee gekantelde binnenhoven bevinden. Doordat de noklijn ten opzichte van het buitencarré gekanteld is, ontstaat de karakteristieke hoofdvorm. 

abdij interieur-1.jpg    interieur-4.jpg

www.koningsoord.org
www.gsgarchitecten.nl

Reageer op dit artikel