nieuws

Nieuwbouw Zonnehuis Westwijk in Amstelveen

Geen categorie

In opdracht van de Zonnehuisgroep Amstelland, tekende Thijs Asselbergs een nieuw onderkomen voor ouderen die lijden aan dementie en die daardoor verpleegkundige zorg behoeven. De eerste symbolische paal van Zonnehuis Westwijk is op 17 juni geslagen door de wethouder van Amstelveen.

Illustratie Jan Peter Boelema

Omdat de huidige accommodatie van Zonnehuisgroep Amstelland in Amstelveen was verouderd, ontwierp het Haarlemse architectenbureau Thijs Asselbergs het Zonnehuis Westwijk, dat geheel is aangepast aan de eisen van deze tijd. Het complex ligt aan de rand van de woonwijk. Veertien verpleegappartementen bieden onderdak aan zes à zeven ouderen. Het vier lagen tellende gebouw heeft een terrasvormige opbouw met een duidelijke routing. Alles is erop gericht om de demente ouderen veiligheid en geborgenheid te bieden. Ook is Zonnehuis Westwijk ruimschoots voorzien van buitenruimtes door middel van grote balkons en dakterrassen. 

Op de begane grond wordt een kinderdagverblijf ondergebracht. Hierin vinden vier groepen met ieder twaalf kinderen hun plek.

Slingerland Bouw uit Nijkerk hoopt Zonnehuis Westwijk aan het eind van 2010 op te leveren. 

www.ataindex.nl

Reageer op dit artikel