nieuws

Interieur – Unieke bijzettafels

Geen categorie

Pieke Bergmans is een van de snelst rijzende sterren in de internationale designwereld. Kenmerkend voor haar werk is het onbekommerd experi­men­te­ren met vormen en materialen.

Interieur – Unieke bijzettafels

Bergmans heeft een hekel aan gladde, gelijkmatige serieproductie en probeert daarom het productieproces zo te beïnvloeden dat toevalligheden en imperfecties ontstaan, waardoor ieder product anders is en een eigen karakter heeft.

Veel van haar ontwerpen zijn unica; deze worden met de hand gemaakt. 

Ook de bijzettafels voor Gelderland zien er uit als ‘limited editions’, in kleine oplage gemaakte meubels, maar vallen niet in die prijsklasse. De organische bladen lijken willekeurig te zijn ontstaan, net als de dunne poten van roest­vast ­staal die doen denken aan de fragiele pootjes van waterjuffers. Zo kreeg het ontwerp zijn naam: Juffers. Er zijn vijf mo­del­len in groen, rood, grijs, zwart, geel en wit.

www.gelderlandgroep.com 

Reageer op dit artikel