nieuws

Gelijkwaardigheidsverklaring Tritium Lights

Geen categorie

Escape Light uit Oosterhesselen heeft onlangs een Gelijkwaardigheidsverklaring ontvangen voor zijn Tritium Lights verlichte vluchtrouteaanduidingen.

Tritium Lights zijn vluchtrouteaanduidingen die vijftien jaar lang licht geven zonder gebruik van elektriciteit. Bekabeling is dus ook niet nodig. Vanwege het ontbreken van lampen en accu’s zijn de vluchtrouteaanduidingen onderhoudsvrij. Door hun hoge lichtopbrengst en de pictogramafmetingen zijn Tritium Lights zichtbaar tot 44 meter. Daarnaast zijn ze explosieveilig en waterproof.

 

Met een Gelijkwaardigheidsverklaring wordt aangetoond dat een product aan de doelstelling van het Bouwbesluit en het Gebruiksbesluit voldoet. De verklaring is afgegeven door de Stichting Expertisecentrum Regelgeving Bouw (ERB) uit Delft. De verklaring is gebaseerd op eerder door TNO uitgevoerd onderzoek op het aspect herkenningsafstand, alsmede op aanvullend wetenschappelijk en experimenteel onderzoek gedaan door of namens het ERB.

www.escapelight.nl

Reageer op dit artikel