nieuws

Duurzame vloerbedekking

Geen categorie

De Deense tapijtfabrikant ege heeft een nieuwe vloerbedekkingscollectie ontwikkeld onder de naam Barcode Econyl 70 modular, die wordt gekenmerkt door duurzaamheid en zuivere lijnen. Dankzij het gebruik van minimaal 70% gerecyclede materialen is er nu voor architecten, designers en besluitvormers een ‘groen’ alternatief voor de inrichting van kantoorruimtes.

Het gerecyclede materiaal voor de nieuwe collectie is afkomstig uit de eigen productie van ege, die plaatsvindt in drie fabrieken in Herning, Gram en Vejle. Elk jaar produceert het bedrijf ruim 7 miljoen m2 vloerbedekking en dat betekent dat iedere week een grote hoeveelheid afvalgaren wordt geproduceerd. In plaats van dit garen af te voeren, vond het bedrijf in samenwerking met fiberfabrikant Aquafil een manier waarop het afvalgaren kan worden hergebruikt in de eigen producten van het bedrijf. Dankzij het hoge percentage gerecycled materiaal bespaart ege bovendien meer dan 50% op haar eigen energieverbruik voor de garenproductie. 
De collectie bevat 12 verschillende kleurencombinaties, bestaande uit een donkere ondergrond met moderne, opvallende strepen. 

De nieuwe tapijttegels zijn geproduceerd met de gepatenteerde en milieuvriendelijke MOD750-rug van 100% textiel, dus de rug bevat geen pvc of bitumen. De collectie is gecertificeerd conform de Deense binnenklimaatnorm Dansk Indeklimamærkning (DIM). Dit garandeert dat de tegels voldoen aan de standaarden die zijn vastgesteld op basis van de vrijwillige certificeringsregeling van Teknologisk Institut. Ege wordt in Nederland geleverd door Onstein Textiel Agenturen in Blaricum. 

www.egecarpet.com

Reageer op dit artikel