nieuws

Betonarchitectuur of schoon beton

Geen categorie

ABT houdt vanmiddag vanaf 15.00 uur het symposium ‘Betonarchitectuur of schoon beton’ in de Laurenskerk in Rotterdam.

Het symposium is bedoeld om afscheid te nemen van raadgevend ingenieur Henk Oude Kempers die veertig jaar bij het bedrijf heeft gewerkt. Als sprekers zijn uitgenodigd: Arjan Dingsté van UNStudio, David van Eck van Atelier Kempe Thill en Hans Köhne van van het Cement en Beton Centrum in Den Bosch. Oude Kempers sluit af met praktische tips.

Op het symposium staan de ontwikkelingen en de esthetische mogelijkheden van schoonbeton centraal, met name wat betreft gekromde constructies. Arjan Dingsté bespreekt de constructies van station Arnhem Centraal, het Muziektheater in Graz en het Mercedes Benz-museum in Stuttgart. David van Eck gaat in op het Kunstpodium Grotekerkplein Rotterdam en de renovatie van het legerhotel in Rugen (Duitsland). Hans Köhne spreekt over materiaalonderzoek en =impressies vanuit de Casestusies Prefab Beton.

Eerder gepubliceerde berichten:
Oplevering – Muziektheater in Graz door UNStudio door redactie de Architect; gepubliceerd: 17 februari 2009 op productie.dearchitect.nl
Musea Mercedes-Benz Museum in Stuttgart door UN Studio; door Tilman, Harm; gepubliceerd: 19 december 2006 in de Architect nr. 13
Mercedes Benz Museum open op 19 mei door redactie de Architect; gepubliceerd: 27 april 2006 op productie.dearchitect.nl
Rotterdamse architecten vernieuwen ‘nazihotel’ door redactie de Architect; gepubliceerd: op productie.dearchitect.nl

Reageer op dit artikel