nieuws

Beslag op boeken over Wim Quist

Geen categorie

Uitgeverij 010 heeft bij de uitgever, de distributeur en de NAi-boekhandel beslag laten leggen op twee titels van Pale Pink Publishers over Wim Quist. Volgens 010 schendt Pale Pink Publishers de auteursrechten met de uitgaves ‘Wim Quist, de magie van de ratio’ (2008) en de Engelse vertaling ‘Wim Quist, the magic of the rationale’ (2008).

Uitgeverij 010 stelt dat de boeken van Pale Pink Publishers een samenbundeling en uitbreiding zijn van drie eerder door 010 uitgegeven werken over Wim Quist: ‘Wim Quist, architect’(1989), ‘Wim Quist, projecten/projects 87-92’(1992) en ‘Wim Quist, projecten/projects 1992 – 2000’ (1999).

De teksten in de boeken van 010 zijn van Auke van der Woud, de vertalingen van John Kirkpatrick, de foto’s van Kim Zwarts en de opmaak is gedaan door Reynoud Homan. Volgens 010 zijn een groot aantal essays, projectbeschrijvingen, vertalingen en foto’s hergebruikt in de boeken van Pale Pink Publishers en stemt zelfs de opmaak overeen. Deze is ook weer gemaakt door Reynoud Homan.

Pale Pink Publishers is een initiatief van fotograaf Kim Zwarts, die op dit moment niet op de inbeslagname wil reageren.

Reageer op dit artikel