nieuws

Anne Caroline Müller wint eerste VelopA Design Award

Geen categorie

Anne Caroline Müller heeft de VelopA Design Award 2008|2009 gewonnen. Aan de eerste editie deden 43 studenten uit negen Europese landen mee. De opdracht was om een ‘vernieuwend, maar toch robuust en functioneel zitmeubel voor een modern, multifunctioneel stadsplein’ te ontwerpen. Ook moest worden rekening gehouden met cradle to cradle principes.

Ontwerp Laissez-faire

Müller kreeg de eerste prijs voor haar ontwerp Laissez-Faire, volgens de jury een elegante, comfortabele bank waarop een onbeperkt aantal zithoudingen mogelijk is. Laissez-Faire is een sterk in het oog springend ontwerp, dat volgens de jury iets weg heeft van een vliegend tapijt, hoewel het in werkelijkheid is geïnspireerd op een stuk gevouwen papier. Het is functioneel en in tegenstelling tot de meeste inzendingen gereed voor productie. Ze studeert aan de Fachhochschule Niederrhein in Krefeld (Duitsland). 

 

De tweede prijs ging naar Henriette Gruber van de Universiteit van Weimar (Duitsland), voor haar inzending Cyclist, een ontwerp voor een gecombineerde zitbank/fietsenrek. De derde prijs ging naar het ontwerp Pierre van Sam Peeters van de Artesis Hogeschool in Antwerpen (België), een inzending die opvalt door het innovatieve en goed onderbouwde materiaalgebruik. Peeters won met 28,5% van de bijna 2000 uitgebrachte stemmen tevens de publieksprijs.

Ontwerp Cyclist

Voor de winnaars zijn geldprijzen met een waarde van 10.000 euro ter beschikking gesteld. Bovendien hebben ze kans dat hun ontwerp in productie zou worden genomen. De inzendingen zijn beoordeeld door Lars Engman, voormalig hoofd van de afdeling Design bij IKEA, de Nederlandse ontwerper Gilian Schrofer en de Duitse architect en ontwerper Tim Heide. De jury werd gecompleteerd door Ton van Klooster en Marc Brunnekreeft van VelopA.

Ontwerp Pierre

www.velopadesignaward.com

Reageer op dit artikel