nieuws

165.000 bezoekers op Dag van de Architectuur

Geen categorie

De Dag van de Architectuur heeft 165.000 bezoekers getrokken. In veertig gemeenten in Nederland konden gebouwen worden bezocht en lezingen en workshops worden bijgewoond. Het thema was Architectuur en Mobiliteit.

In Utrecht was The Wall, de 800 meter lange rode geluidswal langs de A2 die tevens plaats gaat bieden aan winkels en horeca, de grote publiekstrekker. In Delft kwamen veel belangstellenden af op de lezingen van architectenbureaus Benthem Crouwel en Mecanoo over de ontwerpen voor de spoorzone. In Rotterdam, waar het Groot Handelsgebouw het middelpunt was, trokken de Red Apple en het gerenoveerde stationspostkantoor Central Post de meeste aandacht. In Haarlem waren bezoekers vooral nieuwsgierig naar het voormalige Droste fabrieksterrein, waar eind dit jaar 229 woningen, horecagelegenheden, kantoorruimtes en ondergrondse parkeervoorzieningen worden opgeleverd. Daarnaast werden de rondleidingen op stations drukbezocht.

Reageer op dit artikel